SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki lapsille ja nuorille 

Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus yhteen itselleen mieluiseen harrastukseen kustannuksista ja perheen tilanteesta riippumatta.  

Rovaniemen kaupunki on mukana SOS-Lapsikylän Unelmista totta -toiminnassa, jonka tavoitteena on mahdollistaa kouluikäisille lapsille yksi mieleinen ohjattu harrastus. Lapsiperheillä on mahdollisuus hakea taloudellista tukea lapsen (7- 17 v) ohjattuun ja säännöllisen harrastukseen.  Tuella mahdollistetaan harrastuksen perusmaksuja, kuten kuukausimaksuja. Tukea ei voi käyttää varusteisiin eikä kisa- tai turnausmatkojen kuluihin.

SOS-Lapsikylä tukee lahjoitusvaroin taloudellisesti haasteellisessa elämäntilanteessa olevia perheitä lasten ohjatun ja säännöllisen harrastuksen osallistumiskustannuksissa. Harrastustuki on tarkoitettu erityisesti niille lapsille ja nuorille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen haastavan taloudellisen tilanteen vuoksi.    

Tukea myönnetään ensisijaisesti koulujen kuraattorien ja perheen yhdessä tekemiin hakemuksiin lapsille, joilla ei vielä ole ohjattua harrastusta. Mikäli lapsi on jo mukana harrastustoiminnassa, eikä harrastus voi jatkua ilman apua, voi perhe hakea tukea myös itsenäisesti unelmista.fi -sivustolla ja harrastuksen järjestäjä voi toimia suosittelijana.     

Lisätietoja www.unelmista.fi  

Harrastustuen asiakaspalvelu 044 493 1672 (ti-to klo 12–15) ja sähköposti [email protected]